Nejc Mikič

Osteopat
Izkušnje:

17 let

Naziv:

Dipl. fiziot., D.O., Master of Osteopathy (UK)

Študij osteopatije sem uspešno zaključil na eni izmed šol z najdaljšo tradicijo v Evropi – European School of Osteopathy, v Angliji. Delo s pacienti sem pričel leta 2015 v European School of Osteopathy Clinic. Po uspešno zaključenem akreditiranem, 4-letnem, rednem, enovitem magisterskem študiju, ki obsega preko 4000 kontaktnih ur, od tega 1400 ur klinične prakse, sem se leta 2017 vrnil v Slovenijo. Diploma je priznana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (ENIC/NARIC center), ki mi je podelilo naziv Master of osteopathy (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske). Od leta 2017 izvajam obravnave v Hiši osteopatije v Ljubljani.

S terapijami sem se začel ukvarjati leta 2007, ko sem opravil prvi tečaj masaže ter Nacionalne poklicne kvalifikacije za maserja in refleksoterapevta. Za študij osteopatije sem se odločil po 6 letih intenzivnega dela v prestižnih wellness centrih na slovenski obali (LifeClass Portorož, Hoteli Bernardin, Histrion, Salinera, Lucija in Mirta) in v masažnem salonu v Ljubljani (Ana Cveta).

Priznanja in diplome si lahko pogledate tukaj: https://nejcmikic.com/

Študij fizioterapije

V želji po dodatnem izpopolnjevanju sem se vpisal na študij fizioterapije pri akreditiranem Visokošolskem zavodu Fizioterapevtika. Leta 2023 sem uspešno zagovarjal diplomsko nalogo na temo fizioterapevtske obravnave tinitusa in pridobil naziv diplomirani fizioterapevt dokončanem študiju sem postal član Angleške osteopatske zbornice (GOsC), ki je nujni pogoj za opravljanje osteopatskih terapij v Združenem Kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske.

Podpredsednik Društva osteopatov Slovenije (DOS)

Pri DOS si aktivno prizadevamo, da uvrstimo osteopatijo med v Sloveniji priznane poklice in se s tem pridružimo enajstim razvitejšim evropskim državam, ki so to že uredile. Borimo se tudi za razvoj in promocijo te v Sloveniji še nepoznane vede. Kot primer lahko omenim Francijo, kjer približno 70% ljudi redno hodi k osteopatu oz. je pri osteopatu že bilo. V Sloveniji ne presegamo nekaj odstotkov.

Leta 2019 smo organizirali letni sestanek evropskega osteopatskega združenja Osteopathy today, katerega člani smo (https://osteopathyeurope.org/membership/member-organisations/). Imamo pogosta, intenzivna srečanja z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije na temo ureditve osteopatije v Sloveniji. Borimo se tako za pravice pacientov, kot tudi primerno kvalificiranih osteopatov.