Nejc Mikič

Osteopat
Izkušnje:

13 let

Naziv:

D.O., Master of Osteopathy (UK)

Študij osteopatije sem uspešno zaključil na eni izmed šol z najdaljšo tradicijo v Evropi – European School of Osteopathy, v Angliji. Delo s pacienti sem pričel leta 2015 v European School of Osteopathy Clinic. Po uspešno zaključenem 4-letnem, rednem, enovitem magisterskem študiju, ki obsega preko 4000 kontaktnih ur, od tega 1400 ur klinične prakse, sem se leta 2017 vrnil v Slovenijo. Diploma je priznana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki mi je podelilo naziv Master of osteopathy (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske). Od leta 2017 izvajam obravnave v Hiši osteopatije v Ljubljani.

S terapijami sem se začel ukvarjati leta 2007, ko sem opravil prvi tečaj masaže ter Nacionalne poklicne kvalifikacije za maserja in refleksoterapevta. Za študij osteopatije sem se odločil po 6 letih intenzivnega dela v prestižnih wellness centrih na slovenski obali (LifeClass Portorož, Hoteli Bernardin, Histrion, Salinera, Lucija in Mirta) in v masažnem salonu v Ljubljani (Ana Cveta).

Priznanja in diplome si lahko pogledate tukaj: https://nejcmikic.com/

Član osteopatske zbornice UK

Po dokončanem študiju sem postal član Angleške osteopatske zbornice (GOsC), ki je nujni pogoj za opravljanje osteopatskih terapij v Združenem Kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske.

Podpredsednik Društva osteopatov Slovenije (DOS)

Pri DOS si aktivno prizadevamo, da uvrstimo osteopatijo med v Sloveniji priznane poklice in se s tem pridružimo enajstim razvitejšim evropskim državam, ki so to že uredile. Borimo se tudi za razvoj in promocijo te v Sloveniji še nepoznane vede. Kot primer lahko omenim Francijo, kjer več kot 60% ljudi redno hodi k osteopatu oz. je pri osteopatu že bilo. V Sloveniji verjetno ne presegamo nekaj odstotkov.

Smo člani Evropskega osteopatskega združenja in foruma (EFFO). Imamo pogosta, intenzivna srečanja z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije na temo ureditve osteopatije v Sloveniji. Borimo se tako za pravice pacientov, kot tudi primerno kvalificiranih osteopatov.