Razteg mišic iztegovalk dlani in prstov

Iztegnite roko predse tako, da je dlan obrnjena proti tlom. Z drugo roko primite za prste in jih povlecite navzdol, tako da občutite napetost zunanje strani podlakti. Zadržite 15 sekund in nato ponovite še na nasprotni strani.

Naredite 3 serije po 3 ponovitve na vsaki strani.

Razteg mišic upogibalk dlani in prstov

Iztegnite roko predse tako, da je dlan obrnjena proti stropu. Z drugo roko primite za prste in jih povlecite navzdol, tako da občutite napetost notranje strani podlakti. Zadržite 15 sekund in nato ponovite še na nasprotni strani.

Naredite 3 serije po 3 ponovitve na vsaki strani.

Mobilizacija radialnega živca

Upognite zapestje, iztegnite komolec in raztegnite roko čimdlje nazaj, hkrati pa nagnite glavo proč od ramena. Zadržite 10 sekund in se vrnete v sproščeni položaj.

Naredite 15 ponovitev.

Mobilizacija medianega živca

Iztegnite zapestje, pokrčite komolec in odročite nadlakt vodoravno ter karseda nazaj, hkrati pa zasukajte glavo v nasprotno stran. Zadržite 10 sekund in nato iztegnete roko proti stropu, s tem da držite zapestje iztegnjeno. Vrnete se nazaj v začetni položaj.

Naredite 15 ponovitev.

Mobilizacija ulnarnega živca

Iztegnite zapestje in pokrčite komolec, ki naj gleda naravnost v smeri vašega pogleda. Naslonite zapestje na stranski del vratu in iz tega položaja začnite dvigati komolec proti stropu, kar dovoljuje gibljivost sklepov. Zadržite 10 sekund položaj in se počasi vrnete na začetek.

Naredite 15 ponovitev.

Razteg mišic upogibalk dlani in prstov

Vzemite mehko blazino in nanjo položite roke, da se stikata sredinca. Dlani gledajo navzdol, komolca sta iztegnjena in z rahlim pritiskom v blazino poiščite napetost notranje strani podlakti. Zadržite 15 sekund in nato sprostite.

Izvedite 5 ponovitev.

Razteg mišic iztegovalk dlani in prstov

Vzemite mehko blazino in nanjo položite roke, da se stikata sredinca. Dlani gledajo navzgor, komolca sta iztegnjena in z rahlim pritiskom v blazino poiščite napetost zunanje strani podlakti. Zadržite 15 sekund in nato sprostite.

Izvedite 5 ponovitev.

NASVET STROKOVNJAKA:
pogosto težave z rokami izvirajo iz vratnega dela hrbtenice, zato svetujemo, da poleg opisanih vaj naredite še vaje za vratni del hrbtenice.